Sajnáljuk, a regisztrációs időszak lejárt.

Donizetti: Szerelmi bájital - vígopera két felvonásban, magyar nyelven - szabadtéri előadás - ingyenes belépés


  • Dátum: 30/08/2019 08:00 PM
  • Hely Aradi Csiky Gergely Főgimnázium (Térkép)
  • További információk: I. Kálvin utca 22 szám

Leírás


Vígopera két felvonásban, magyar nyelven 


A Szerelmi bájitalt 1832 óta szakadatlan sikerrel játsszák szerte a világban. Nem is csoda, hiszen a darabban megtalálható minden, ami a felhőtlen szórakozáshoz kell: reménytelennek tűnő szerelem, szövevényes történet, falusi idill, szélhámos csodadoktor, váratlan örökség, humor és líra, és olyan varázslatos melódiák, mint például az Una furtiva lagrima kezdetű híres tenorária. 


A Gördülő Opera majd’ 75 éves programsorozata először a Magyar Királyi Államvasutak és operaházi művészek missziójaként indult útjára a II. világháború után, hogy „segítse a lelki sebek begyógyulását”, és a fővárostól messze eső településekre is eljuttassa az opera műfaját.


60 év szünet után, 2014-ben indította ismét útjára a Gördülő Operát a Magyar Állami Operaház. 2018 nyárutóján a Gördülő Opera legújabb sorozatában Donizetti legnépszerűbb vígoperájának új kiállítása utazott a határon túli magyarlakta területekre, Székelyföldre. 


Az Opera magyar nyelvű vándorelőadását, amelynek egy speciális, színpaddá alakuló kamion ad teret, az intézmény évente két turnéval tervezi körbevinni a hét utódállamban élő magyarok közé.

2019 nyárutóján a turné nyolc újabb állomásán tekinthetik meg az érdeklődők Toronykőy Attila sziporkázó produkcióját ingyenesen, szabadtéri helyszíneken.


Adina - MIKLÓSA Erika / SÁFÁR Orsolya 

Nemorino - NINH ĐỨC HOÀNG Long / BIRI Gergely 

Belcore - GEIGER Lajos / REZSNYÁK Róbert 

Dulcamara - KISS András / SZVÉTEK László 

Giannetta - BERNÁTH Éva / NAGY Zsófia


Szövegíró - Felice ROMANI 

Magyar szöveg - BLUM Tamás 

Rendező - TORONYKŐY Attila 

Látványtervező - JUHÁSZ Katalin 

A rendező munkatársa - MÁNYIK Albert 

Mozgástervező - MAROSI Edit 

Dramaturg - KENESEY Judit 

Karigazgató - CSIKI Gábor

Karmester - CSER Ádám