Sajnáljuk, a regisztrációs időszak lejárt.

200 éves az aradi színhaz: ebből az alkalomból a Budapesti Nemzeti Színház a Körhinta című előadását mutatja be Aradon


  • Dátum: 16/06/2018 07:00 PM
  • Hely Aradi Kamaraszínház (Térkép)

Leírás

2018, Június 16-án ünnepelyük az Aradi Színház 200 éves fennállásának évfordulóját (A Hirschl Színház a mai Gheorghe Lazăr utcában). Ez alkalommal a Budapesti Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes lép fel Aradon a Körhinta című közös produkcióval. A vendégszereplés az Aradi Polgármesteri Hivatal támogatását élvezi.

Sarkadi-Fábri-Nádasy-Vincze
Körhinta

Szerelem, föld, házasság, érdekek. Vajon melyik a fontos? A fiatalok boldogsága, vagy hogy – évszázadok paraszti törvénye szerint – egyesüljenek a birtokok, amelyek majd megélhetést jelentenek egy új család számára. Szerelem? Lehet-e a pillanat boldogságára jövőt építeni? Erősebb a társadalom, a „földhöz a föld törvénye”, a józan ész, mint két ember egymás-akarása?

Vidnyánszky Attila rendező számára a történet személyes és társadalmi szála közül elsősorban a személyes a fontos. A szerelem ereje, hatalma, és a beteljesülő szerelemben a jövő lehetősége… Mindazok, akik látták a János vitéz és a Johanna a máglyán rendezését, megtapasztalhatták, hogy Vidnyánszky az érzelmek sodró erejét grandiózus színpadi kompozíciókban viszi színre. A nagyszerű szereposztás mellett a produkció dinamizmusáért a Nemzeti Táncegyüttes felel… Újra műfajokat átívelő, a prózát, a táncot, a zenét egyesítő költői színházi előadás születik a Nemzetiben.


Rendező: Vidnyánszky Attila
Társrendező-koreográfus: Zsuráfszky Zoltán
Színészek: Cserhalmi György m.v., Szűcs Nelli, ifj. Vidnyánszky Attila e.h., Farkas Dénes, Kiss Andrea e.h.,

Magyar Nemzeti Táncegyüttes (MNTE)

Zenészek: D. Tóth Sándor, Liber Róbert, Csávás Attila, Takács Ádám, Szabó Dániel
Zenészek (hangfelvételről): Balogh Kálmán, Madarász András, Kovács Ferenc, Bede Péter, Rácz Csaba, Lelkes Tibor, Lakatos Róbert
Díszlet: Mira János
Jelmez: Vincze Zsuzsa
Dramaturg: Vincze Zsuzsa
Rendezőasszisztens: Kernács Péter

Fotó: nemzetiszinhaz.hu