Sajnáljuk, a regisztrációs időszak lejárt.

A „Babeş-Bolyai” Kolozsvári Egyetem, az Egyetemi Kulturális Örökség Igazgatóságon keresztül az „A. D. Xenopol” Arad Megyei Könyvtárral együttműködve, továbbá az Aradi Múzeumkomplexum és az Arad Megyei Prefektúra közösen rendezik meg az „Egybefolyó terek. A Duna-medence térképei 1650-1800” című kiállítást, amelyet a Baden-Württembergi Földarchívum, a Karlsruhe-i Országos Levéltári Részleg és a Tübingeni Duna-svábok Történeti és Regionális Kutatóintézete tervezett. A nemzetközi kiállítás megtekinthető az "Alexandru D. Xenopol" Megyei Könyvtár és az Aradi Művészeti Múzeum helyiségeiben (Gh. Popa de Teiuș utca 2-4 szám, I-II. Emelet), 2021. szeptember 17. és november 20. között. , keddtöl-vasárnapig, 09.00-17.00 között.


  • Dátum: 20/11/2021 05:00 PM
  • Hely Aradi "Alexandru D. Xenopol" Megyei Könyvtár (Térkép)
  • További információk: Gh. Popa de Teiuș utca 2-4 sz., I-II. emelet

Leírás

A „Babeş-Bolyai” Kolozsvári Egyetem, az Egyetemi Kulturális Örökség Igazgatóságon keresztül az „A. D. Xenopol” Arad Megyei Könyvtárral együttműködve, továbbá az Aradi Múzeumkomplexum és az Arad Megyei Prefektúra közösen rendezik meg az „Egybefolyó terek. A Duna-medence térképei 1650-1800” című kiállítást, amelyet a Baden-Württembergi Földarchívum, a Karlsruhe-i Országos Levéltári Részleg és a Tübingeni Duna-svábok Történeti és Regionális Kutatóintézete tervezett.

A megnyitóra az „A. D. Xenopol” Arad Megyei Könyvtár kertjében kerül sor, 2021. szeptember 17 én, pénteken, 17.00 órátol (kedvezőtlen időjárási körülmények esetén az esemény az Aradi városházán belüli „Ferdinánd király” teremben lesz). 

A nemzetközi kiállítás megtekinthető az "Alexandru D. Xenopol" Megyei Könyvtár és az Aradi Művészeti Múzeum helyiségeiben (Gh. Popa de Teiuș utca 2-4 szám, I-II. Emelet), 2021. szeptember 17. és november 20. között. , keddtöl-vasárnapig, 09.00-17.00 között.

 Az Arad Megyei Tanács anyagi támogatásával megvalósuló kiállításon belül értékes térképészeti példányok is szerepelnek, amelyek közül néhányat először mutatnak be a nyilvánosságnak, A megtekintés nyilvános és ingyenes, figyelemben tartva a Covid 19 terjedésének megakadályozására tett intézkedéseket.