Sajnáljuk, a regisztrációs időszak lejárt.

Szeretettel meghívjuk Önöket a 95-ik "Ünnepi Könyvhét" keretében a gyulai Mogyoróssy János Városi Könyvtár által szervezett ""Arad, a név marad! - Numele rămâne Arad!" című könyvbemutatóra, amely az aradi "Alexandru D.Xenopol" Megyei Könyvtárral közösen szervezett rendezvény. Tartsanak velünk 2024. június 20-án, csütörtökön, magyar idő szerint 18:00 órakor a gyulai könyvtárban, és tegyenek egy időutazást a két világháború közötti aradi magyar közösség életében.


  • Dátum: 20/06/2024 06:00 PM
  • Hely Gyula, Városház utca 13, Magyarország (Térkép)
  • További információk: Gyulai Mogyoróssy János Városi Könyvtár

Leírás

Szeretettel meghívjuk Önöket a 95-ik "Ünnepi Könyvhét" keretében a gyulai Mogyoróssy János Városi Könyvtár által szervezett ""Arad, a név marad! - Numele rămâne Arad!" című könyvbemutatóra, amely az aradi "Alexandru D.Xenopol" Megyei Könyvtárral közösen szervezett rendezvény.

Tartsanak velünk 2024. június 20-án, csütörtökön, magyar idő szerint 18:00 órakor a gyulai könyvtárban, és tegyenek egy időutazást a két világháború közötti aradi magyar közösség életében.
Az eredetileg magyarul megjelent "Arad, a név marad!" című könyvből egy lüktető közösség lenyűgöző története tárul elénk. A nemrég románul is megjelent mű a "Numele rămâne Arad!" fordított kiadása. amelyet egy aradi magyar szerzőkből álló csoport írt.
Az est moderátora házigazdánk, Dézsi János úr, a gyulai könyvtár igazgatója. Köszöntőt mond Dr. Görgény Ernő, Gyula város polgármestere, a romániai oldalról pedig Dr. Doru Sinaci, Arad alispánja, az Arad Megyei Monográfiai Társaság koordinátora, aki megnyitóbeszédet mond, így biztosítva platformot egy izgalmas interkulturális párbeszédnek a történelemről, kultúráról és identitásról.
Gabriela Gureanu asszony, az Arad Megyei Könyvtár vezetője, a könyv szerzői és fordítói is felszólalnak. Az est különleges vendégei lesznek a magyarországi románok képviselői, a gyulai Nicolae Bălcescu Gimnázium, a magyarországi román nyelvű sajtó képviselői, valamint Sorin Bulboacă úr, az Aradi Múzeumkomplexum igazgatója.

Ne hagyja ki a lehetőséget:
-tudjon meg egyedülálló részleteket Arad múltjáról.
-ismerje fel a magyarság hozzájárulását Arad fejlődéséhez.
-kapjon egy példányt a könyvből és kapjon autogramot a szerzőktől.

Várunk egy történelemmel teli estére!

Helyszín: Simonyi olvasóterem, Mogyoróssy János Városi Könyvtár
Gyula, Városház u. 13 sz. (sétáló utca)
Időpont: 2024. június 20., Időpont: 18:00 (magyar idő szerint)
Rendezvény: 95-ik "Ünnepi Könyvhét"
Elérhetőség: előhívó +36 helyi telefon: 66/362-000
E-mail: konyvtar@mjvk.hu