Sajnáljuk, a regisztrációs időszak lejárt.

Minden idők legszebb klasszikus zenei kompozíciói csendülnek fel december 13-án, 19.00 órától az aradi Ioan Slavici Klasszikus Színházban, a "Bécsi varázslat" koncerten a híres Johann Strauss Ensemble előadásában Russell McGregor karmester vezényletével.


  • Dátum: 13/12/2023 07:00 PM
  • Hely Ioan Slavici Színház Arad (Térkép)

Leírás

Minden idők legszebb klasszikus zenei kompozíciói csendülnek fel december 13-án, 19.00 órától az aradi Ioan Slavici Klasszikus Színházban, a "Bécsi varázs" koncerten, amelyet a híres Johann Strauss Ensemble ad elő Russell McGregor karmester vezényletével.


Paula Jeckstadt szoprán és Michael Havlicek bariton, vendégmüvészek a "BÉCSI VARÁZS" című koncerten. JOHANN STRAUSS ENSEMBLE előadás December 13-an, 19 órakor az Aradi Ioan Slavici Klasszikus Színházban.Minden idők legszebb klasszikus zenei kompozíciói hangzanak el december 13-án az Ioan Slavici Klasszikus Színházban Aradon, a "Bécsi varázslat" című koncerten, amelyet a neves Bécsi Johann Strauss Ensemble ad elö, Russell McGregor karmester vezényletével. A koncertet úgy tervezték, hogy a téli ünnepek hangulatát idézi, a koncert Johann Strauss I. és II., Franz Lehar, Karl Komzak, Julius Fucik leghíresebb művei közül valamint a nagy zeneszerzők, Johann Strauss I. és II. Johann Sebastian Bach által komponált karácsonyi témák hangyanak el.

A 35 osztrák zenész kíséretében a közönség egy igazi táncos pillanatokkal teli és a világ két vezető hangjának rendkívüli előadásával - Paula Jeckstadt szoprán és Michael Havlicek bariton. szünet nélkül két órán át tart. A Vienna Magic koncertre jegyek kaphatók a következő címeken Iabilet.ro, Ticketnet.ro, Bilete.ro oldalakon, a Filharmónia és a Ioan Slavici Színház jegypénztáraiban. Ebben az időszakban az érdeklődők 30%-os kedvezményt kapnak a Iabilet.ro és Bilete.ro oldalakon keresztül lefoglalt jegyek megvásárlására.

Paula Jeckstadt szoprán az osztrák és Németországi színpadok egyik legelismertebb operahangja. A kritikusok generációjának egyik legígéretesebb szólistájaként üdvözölték.

A fiatal Paula Jeckstadt meleg, lágy hangja mintha a romantikára lenne predesztinálva. Stílusa az évek során Ingeborg Hallstein, Edith Mathis, Margreet Honig, Inge Borkh, Anne le Bozek, Siegfried Jerusalem, Willy Decker, Adam Benzwi és Max Hopp, Stefan Herheim, Karlheinz Hanser, Elly Ameling, Thomas Seyboldt és Dagmar Trefz fejlesytette. Jelenleg számos operai főszerepet és szólóelőadást játszik a a bécsi Volksoperrel, a Württembergi Reutlingeni Filharmonikusokkal és a Royal Opera House-ban.

Michael Havlicek baritonista a Johann Strauss Zenekar számos koncertjének vendége volt hazánkban, és híres kivételes színészi és előadói képességeiről a opera- és operettelőadásokban. Michael Havlicek a bécsi konzervatóriumban végzett, és megszerezte a diplomat, számos nemzetközi díjat nyert, és sikeres koncertek és hangversenyek sorát adta le Japánban, Dél-Afrikában, Argentínában, Németországban és az Egyesült Államokban. 2011 óta a bécsi Volksoperben, széles körben elismerték a főszerepekben - Papageno (fuvola, fuvola), Masetto (Don Giovanni), Boni (Csárdáskirálynő), Pappacoda (Velencei éjszaka), Baron Douphol (La Traviata), Gustl (A mosoly országa) vagy Dancairo (Carmen). Miután debütált a Linzi Zenei Színházban (2017) a szerepeket alakította: Danilo (Víg özvegy), Boni (Csárdáskirálynő), Vater (Csárdáskirálynő),(Hänsel és Juliska ), Paul (Opernball ), Schaunard (La Boheme) és Hunter (Rusalka), 2019-ben pedig a Falke doktor szerepében a Kufsteini Fesztiválon szerepelt . 2020-ban debütált az Állami Színház színpadán Karlsruheban Papageno szerepében, 2021-ben pedig Don Fernando szerepét alakította a Fidelioban, majd a "Porgy" 2022-ben a Lech-i Klasszikus Fesztiválon. Ettől az évtől kezdve Michael Havlicek törzsvendég a a Linzi Zenei Színház színpadán, ahol Fritz Kothner szerepét alakítja a "Die Meistersinger von Nürnberg" szerepében, Markus Poschner rendezésében.

A Johann Strauss Ensemble koncertjeinek vonzereje nem kis részben a következőknek köszönhető Russel McGregor, a zenekar karmestere és első szólistája, egy hegedű manufaktúra tulajdonosa. Russel McGregor kíséretével vagy vezényletével nemzetközi művészek léptek fel mint Luciano Pavarotti, Jose Carreras és Ildiko Raimondi.


Mivel a Johann Strauss Ensemble éves koncertjei teltházasak, a szervezők azt ajánlják minden érdeklődőnek, hogy elővételben vásárolja meg jegyét.

*******************************************

A Johann Strauss Ensemble-ról:

A Johann Strauss Ensemble története 1985-ben kezdődött, amikor a linzi Bruckner Orchester tagjai alapították. Azóta az együttes folyamatosan azon dolgozik, hogy tökéletesítse a hangzást és a stílusust, új és innovatív darabokkal egészítve ki a standard repertoárt. A zenekar sokat köszönhet Russell McGregor hegedűművésznek és karmesternek. Oxfordban született, de az ausztráliai Melbourne-ben nőtt fel, ahol 7 éves korában hegedülni kezdett. Russell 1992 óta Bécsben él, és 1997 óta koncertmester és karmestere a Schöbrunni Palota Zenekarnak. A Johann Strauss Ensemble megalakulása óta arra törekszik, hogy repertoárját úgy alakítsa ki, hogy a Strauss-család számos zenei művét összekapcsoljaúj kompozíciókkal. A zenekar különös jelentőséget tulajdonít annak a kommercializálódási tendenciának az ellensúlyozására, amely egyre inkább a bécsi zenéhez társul. Az a tény, hogy a JSE székhelye Linzben található döntő szerepet játszik az együttes személyiségének meghatározásában, lehetővé téve az együttes számára, hogy a zenei stílust ötvözze Felső-Ausztria zenei stílusát Bécs varázsával. A zenekar gyakran ajánl együttműködéseket a legjobbak közül néhánynak, kortárs zeneszerzőkkel, kifejezetten a JSE előadására. A már előadott kompozíciók között szerepelnek Roland Neuwirth és Guido Mancusi feldolgozásai, valamint Werner Steinmetz és Manfred Kammerhofer alakitásai.